ПРОЦЕДУРИ

 

ЗАПИСВАНЕ
Какво трябва да направите за да се запишете – необходимо е да посетите един от офисите ни като предварително уговорите срещата на посочените телефони. Носете личната си карта и актуална снимка паспортен формат.

 

СЪБЕСЕДВАНЕТО
След като пристигнете в нашия офис в уговорения ден и час, ще обсъдим вашите намерения за предстоящия земеделски сезон, ще имате възможност да зададете въпросите си и да уточним вашето участие. Обикновено събеседването отнема един час и то не се заплаща от кандидатите.

 

ОДОБРЕНИТЕ КАНДИДАТИ
Одобрените кандидати подписват договор за посредническа дейност по наемане на работа в чужбина и в рамките на седем работни дни получават предложение за работа. Предложението за работа не се заплаща от кандидатите. След като приеме предложената оферта за работа, кандидатът подписва договор за работа с работодателя.

 

ПЪТУВАНЕ ДО ФЕРМАТА
Пътуването се извършва организирано в група с други кандидати. Групата се посреща при пристигането и се извозва до мястото за настаняване. Организирането на пътуването и самото пътуване се заплащат от кандидатите. 

НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването е в предимно в пригодени за живеене каравани или порт-кабини (фургони).

Караваните са с капацитет 2 или 3 спални за настаняване, като стандартните каравани разполагат с две малки спални, хол + кухненски бокс, баня и тоалетна. В случай че караваните не разполагат със санитарен възел, за целта има пригодени помещения в близост до тях.

Порт-кабината е тип фургон, който е оборудван с легла и гардероби. Заетостта на една порт кабина е 6-7 човека. В съседство са разположени отделни помещения за баня, тоалетни, кухня, както и хладилни стаи за съхранение на хранителни продукти.

Там може да бъдете настанени с нови хора, които срещате за първи път. Независимо от вида на жилището, вие трябва да го поддържате чисто.

 

ПРЕСТОЙ ВЪВ ФЕРМАТА
По време на престоя ви, трябва да спазвате правилата на фермата, като с тях ще бъдете запознати по време на инструктажа. Освен тези правила вие ще трябва сами да се грижите за себе си – да поддържате караваната си в изрядно състояние, да си готвите и да се перете. Трябва да се отнасяте сериозно към работата си и да спазвате работното време. Неспазването на правилата във фермата може да ви донесе глоби и дори изгонване.